Mobilitetsøvelser
for kvinder i omsorgsfag – bedre bevægelse og mindre spænding
Arbejder du i et omsorgsfag og drømmer om en krop, der er mindre udsat for skader, og som ubesværet kan klare de mange fysiske bevægelser, som jobbet kræver?
Så kan det være en fordel at træne din mobilitet, og jeg har samlet 3 gode øvelser, som du kan modtage og prøve af.
Hvorfor er mobilitet vigtig i omsorgsarbejdet?
Omsorgsarbejde kræver ofte gentagne løft, skub, træk og andre bevægelser, der kan være belastende for kroppen, især hvis mobiliteten er begrænset.
En bedre mobilitet kan give dig frihed i egen krop, så du nemmere kan udføre dine arbejdsopgaver uden smerter eller spændinger.
Hvis mobiliteten svækkes, kan du opleve alt fra stive knæ og en låst lænd til smerter i skuldre og ryg – problematikker, der kan gøre dit arbejde og dagligdagen vanskeligere.
I denne guide får du enkle øvelser, der er målrettet mobiliteten i skuldre, bryst og øvre ryg – områder, der ofte belastes i omsorgsarbejde.
Hvad er mobilitetsøvelser?
Mobilitetsøvelser er enkle bevægelser og stræk, der forbedrer kroppens fleksibilitet, muskelstyrke og stabilitet.
Regelmæssige øvelser kan hjælpe med at løsne spændinger og forebygge skader, som ofte opstår i omsorgsfaget.
Hvornår kan du lave mobilitetsøvelser?
Mobilitetsøvelser kan udføres når som helst i løbet af dagen, hvilket gør dem ideelle til at afhjælpe spændinger, når de opstår.
De kræver ikke meget udstyr, og det meste kan være noget, du allerede har derhjemme. Dette gør det nemt at komme i gang uden at skulle investere i dyrt udstyr eller tage i et træningscenter.
I denne guide får du enkle øvelser, der er målrettet mobiliteten i skuldre, bryst og øvre ryg – områder, der ofte belastes i omsorgsarbejde.
Hvordan får du adgang til dine mobilitetsøvelser?
1. Tilmeld dig her ved at indtaste din e-mailadresse via knappen og bekræft din emailadresse i den mail, du får tilsendt.
2. Få straks adgang til den første video med mobilitet af den øvre ryg.
3. Yderligere to videoer og opfølgende mails lander i din indbakke de næste dage.
Lidt om min uddannelsesmæssige baggrund som massør:
I 2019 blev jeg uddannet lægeeksamineret fysiurgisk massør hos Dansk Akademi for Kropsterapi, Åbyhøj. Uddannelsen har givet mig et bredere indblik i bevægeapparatet på det anatomiske og fysiologiske plan end den viden jeg har som social- og sundhedsassistent. Jeg har igennem årene fået større interesse for den alternative tilgang, i forhold til at arbejde med det enkelte menneske og de problemstillinger, der kan opstå på det fysiske og psykiske plan. Hertil er jeg fortsat nysgerrig på at tilegne mig ny viden.
I 2014 blev jeg NADA-akupunktør. Behandlingsformen tager udgangspunkt i ørerne og er en recovery-metode, der kan suppleres med anden behandling.
På Dansk Akademi for Kropsterapi har jeg primo 2020 taget et kursus i meridianmassage, da det er et godt supplement til min uddannelse som NADA-akupunktør. det betyder, at jeg kan arbejde mere med hele kroppen på både det fysiske og det psykiske plan. I 2021 lærte jeg ansigtsmassage, som kan være med til at fjerne spændinger og stress i ansigtet. Behandlingen har betydning for hele kroppen og sindet, da jeg anvender metoder fra zoneterapien.
Jeg uddanner mig løbende og derfor vil listen af kurser og uddannelser være længere end den du ser her.
Du kan møde mig på Elkjærvej i Åbyhøj. Herudover tager jeg ud til firmaer og private hjem inden for en radius af 5 km fra Åbyhøj.
Kontakt mig endelig ved spørgsmål, brug kontaktformularen herunder eller ring mig op på tlf. 28 26 04 69.