Susanne Vestergård

 Fysiurgisk massør & alternativ behandler

 

Jeg har virkelig mærket på egen krop og sind, hvad overbelastning/­stress kan gøre

To gange har jeg oplevet, at jeg ikke lyttede til min krop og mit sind. Jeg var pligtopfyldende, knoklede på, gjorde mit bedste på arbejdet og derhjemme. Selvom min krop flere gange gav mig advarsler i form af bl.a. søvnproblemer, smerter/­spændinger flere steder i kroppen og jeg havde lettere til at blive vred, så valgte jeg at overhøre signalerne.

Jeg har som social- og sundheds­assistent arbejdet i den regionale og kommunale verden i 25 år. Det har ført til nogle virkelig spændende og lærerige år med både børn og voksne. Det har rykket på mine personlige og faglige kompetencer. Det er et fag, som til tider har stillet store krav til mig som person i forhold til de opgaver der skal løses. Der er ofte ikke de ressourcer, der skal til, for at løse ”opgaven ude i felten”, og jeg blev nødt til at skære ned på mine ambitioner om at udføre mit arbejde 100%. Det var en svær proces for mig at ændre på mig selv og ikke gøre mit bedste, bare for at ”overleve” i jobbet. Da jeg måtte sande, at jeg efter anden gang ikke formåede at sætte mine ambitioner ned, kom jeg til den erkendelse, at jeg måtte gøre noget andet i mit arbejdsliv.

Hvordan kom jeg videre?

I forbindelse med min sidste stressperiode blev jeg tilbudt (via mit arbejde) at tale med en stresscoach, og hun formåede at tale ind til mig med visualiseringsredskaber – det gjorde det mere forståeligt for mig og lettere at bruge i hverdagen.

Forinden havde jeg selv taget initiativ til at opsøge en kropsterapeut, hvilket var en øjenåbner både fysisk og psykisk. Samtidig fik jeg NADA-behandling (øreakupunktur). Det havde en gavnlig effekt på den måde, at jeg fik skuldrene ned og ro på mine tanker, så jeg bl.a. bedre kunne sove.

I dag står jeg et fuldstændig andet sted! Jeg døjer ikke længere med stress, jeg sover bedre om natten, jeg lytter til min krop og jeg har mig selv med i det jeg gør, uden at overskride mine egne grænser. Jeg hjælper mine klienter med det samme. Kvinder, der – som mig selv – giver sig fuldt ud på et krævende arbejde, tager masser af ansvar og overser symptomer som stress og smerter.

Skal jeg også hjælpe dig, så kontakt mig eller vælg en af mine ydelser her på siden. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

Lidt om min uddannelses­mæssige baggrund som massør:

I 2019 blev jeg uddannet lægeeksamineret fysiurgisk massør hos Dansk Akademi for Kropsterapi, Åbyhøj. Uddannelsen har givet mig et bredere indblik i bevægeapparatet på det anatomiske og fysiologiske plan end den viden jeg har som social- og sundhedsassistent. Jeg har igennem årene fået større interesse for den alternative tilgang, i forhold til at arbejde med det enkelte menneske og de problemstillinger, der kan opstå på det fysiske og psykiske plan. Hertil er jeg fortsat nysgerrig på at tilegne mig ny viden.

I 2014 blev jeg NADA-akupunktør. Behandlingsformen tager udgangspunkt i ørerne og er en recovery-metode, der kan suppleres med anden behandling.

På Dansk Akademi for Kropsterapi har jeg primo 2020 taget et kursus i meridianmassage, da det er et godt supplement til min uddannelse som NADA-akupunktør. det betyder, at jeg kan arbejde mere med hele kroppen på både det fysiske og det psykiske plan. I 2021 lærte jeg ansigtsmassage, som kan være med til at fjerne spændinger og stress i ansigtet. Behandlingen har betydning for hele kroppen og sindet, da jeg anvender metoder fra zoneterapien.

Jeg uddanner mig løbende og derfor vil listen af kurser og uddannelser være længere end den du ser her.

Du kan møde mig på Elkjærvej i Åbyhøj. Herudover tager jeg ud til firmaer og private hjem inden for en radius af 5 km fra Åbyhøj.

Kontakt mig endelig ved spørgsmål, brug kontaktformularen herunder eller ring mig op på tlf. 28 26 04 69.

Flere stressperioder blev startskuddet for livet som iværksætter

I starten af 2023 blev jeg interviewet af Majbrit A. Kirkegaard fra Kvindelige Iværksættere.

Vi havde en god samtale om min iværksætterhistorie, om hvilke drivkræfter der ligger bag min kærlighed for det selvstændige liv og hvor jeg fik hjælp til at starte op. Du kan høre og se hele interviewet i videoen her.