Meridianmassage

Fysiurgisk massage

Hvorfor skal du vælge meridian­massage?

Meridian­massage bygger på akupunkturens grund­principper
Der tages udgangs­punkt i at se dig som et helt menneske, hvor krop, følelser, tanker, sjælen og energi gensidigt påvirker hinanden.

Meridian­massage hører til en af de forskellige varianter af kinesisk massage, hvor det handler om at balancere Yin og Yang.

Der arbejdes med akupressur (tryk) på de forskellige meridianer (energibaner) på kroppen, hvor der måtte være en blokering for, at energien kan flyde frit, som du mærker fysisk eller psykisk. Disse punkter kan føles ømme ved tryk/­massage og både muskler, led og de indre organer påvirkes ved massagen. Der anvendes altså ikke nåle.

Ifølge kineserne er det meridianerne der føre energien fra de indre organer til kroppens væv, muskler, sener, hud, sanse­organer og fra disse til organerne i et uafbrudt kredsløb.

Vi har i alt 12 meridianer, som hver er tilknyttet hver deres organ (eks. mave, lunge, nyre m.fl.) og hver meridian har sit specielle arbejds­område.

Formålet med meridianmassage:

At skabe balance i din krop. Det vil sige:

– at der gerne skal være en balance mellem Yin og Yang – at samspillet mellem Yin og Yang´s organer (mave, milt, lunge m.fl.) er vigtig for at din krop er sund både fysisk og psykisk

– at ved ubalance mellem Yin og Yang kan Qi´en (energien i meridianerne) ikke flyde frit og det kan forårsage sygdom – både fysisk og psykisk

– at akupressur(tryk) på bestemte punkter på meridianerne i kroppen kan løsne de blokringer der måtte være (muskler, led og de indre organer) så Qi´en kan løbe frit.

Lidt mere om meridian­massage:

Har du f.eks. led- eller muskel­smerter er det galde­blære­meridianen der kan arbejdes med. Det er afgørende ifølge kinesisk medicin at din krop, dit sind og sjæl er i balance for at undgå sygdom.

Kan gives som supple­ment til fysiurgisk massage eller som selv­stændig behandling.

Hvis du vil vide mere om meridian­banerne og deres funktioner vil jeg anbefale dig at læse denne artikel: sund-forskning.dk/artikler/meridianer/

Er du i tvivl om noget i forhold til behandlingen – kontakt mig endelig på info@susannevestergaard.dk, benyt kontaktformularen herunder eller ring på 28 26 04 69